Beşiktaş Icrypex’ten TBF’ye kural hatası başvurusu

ING Basketbol Süper Ligi’nin 23. haftasında 88-86 mağlubiyetiyle sonuçlanan Tofaş karşılaşması sonrasında Beşiktaş, kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF) itirazda bulundu.

Haber Merkezi / Beşiktaş Icrypex, ING Basketbol Süper Ligi’nin 23. haftasında karşılaştığı ve son saniyesine kadar nefes kesen maçta Tofaş’a 89-86 kaybetti. Ancak Beşiktaş, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kural hatası gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF) itirazda bulunulduğunu duyurdu.

Konuya ilişkin Beşiktaş’tan yapılan açıklama şöyle;

“Beşiktaş Icrypex Takımımızın bugün Tofaş ile Tofaş Spor Salonu’nda oynadığı maçta kulübümüzün ve basketbol kamuoyunun görüşüne göre maçın sonucuna etki eden bir kural hatası yaşanmıştır.

Karşılaşmanın baş hakemi, maç saatinin sıfırlanması anında basketbolcumuz Ercan Osmani’nin atmış olduğu üç sayılık basketi Anlık Tekrar Sistemi’nde izlemiş ve kuralların kendisine tanımadığı bir yetkiyi kullanarak Osmani’nin basketini geçersiz sayarak açık bir kural hatasına sebebiyet vermiştir.

Müsabakanın sona ermesinin ardından Beşiktaş Icrypex Takımımızın kaptanı Mehmet Yağmur, hakem masasına giderek maç kağıdına kural hatası olduğunu gerekçe göstererek imza atmış, akabinde de Basketbol Şubemiz kural hatasıyla ilgili dilekçeyi salonda görevli federasyon yetkililerine sunmuştur.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulunun ve Merkez Hakem Komitesinin basketbolcularımızın alın teri dökerek elde ettikleri haklı galibiyetin açık bir kural hatası sonucu ellerinden alınmasına göz yummayacaklarına ve adaleti tesis edeceklerine inanıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK”

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir