Beşiktaş Icrypex, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u rahat geçti

HABER MERKEZİ / Beşiktaş Icrypex, ING Basketbol Süper Ligi’nin 21. haftasında sahasında ağırladığı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u 76-65 mağlup etti. Beşiktaş, 20 haftası geride kalan ligde elde ettiği 10 galibiyetle yedinci sırada bulunuyor.

İlk çeyrekte rakibine oyununu kabul ettirmekte zorlanan Beşiktaş, ikinci çeyreğe 14-16 geride gitti. İkinci çeyrekte temposunu artıran siyah-beyazlılar, kısa sürede skor ve oyun üstünlüğünü eline geçirerek ilk yarıyı 36-31 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte rakibinin ürettiği 15 sayıya 12 sayıyla cevap veren Beşiktaş, final periyoduna 48-46 üstün girdi. Son periyotta hücumda ve savunmada başarılı bir oyun sergileyen Beşiktaş Icrypex salondan 76-65 galip ayrıldı.

Salon: BJK Akatlar

Hakemler: Mehmet Karabilecen, Mehmet Ozan Çakar, Can Mavisu

Beşiktaş Icrypex: Şehmus Hazer 18, Blackmon 18, Johnson, Sadık Emir Kabaca 6, Alperen Şengün 12, Furkan Haltalı 2, Egehan Arna 6, Dewayne 14, Hakan Sayılı

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor: Johnson 8, Erdem İlter 5, Caner Ercan 11, Cook 8, Atkins 21, Fırat Töz, Abu 3, Hasan Emir Gökalp, Mustafa Baştürk, Sercan Ergin, Frazier 9

1. Periyot: 14-16

Devre: 36-31

3. Periyot: 48-46

“Oyuncularımı tebrik ediyorum”

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Beşiktaş Koçu Ahmet Kandemir, “Oyuncular tatil rehavetine biraz erken girdi. Oyuna tempolu başlayamadık. İlk devrede yakın atışları çok kaçırdık. Rakip takım çok gayretli oynadı. Üç periyot düşük tempoda oynandı. Son periyotta savunma direncimizi yükselterek oyunun hakimiyetini elimize aldık. Skor yönü güçlü olan rakibimizi 65 sayıda tuttuk. Küme düşme noktasından Play-Off oynama noktasına gelmiş bir takımız. Önümüzdeki arada eksiklerimizi giderip Play-Off oynamak istiyoruz. Oyuncularımı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kazandığımız için mutluyuz”

Beşiktaş’ın galibiyetinde önemli bir rol oynayan James Blackmon ise, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Bizim için değerli bir galibiyet oldu. Buna ihtiyacımız vardı. Maça kötü başladığımız için üzgünüz ama dördüncü çeyrekte iyi defans yaptık. Hücumda da üretken olarak sonuca gittik. Kazandığımız için mutluyuz.” dedi.

Fotoğraflar: bjk.com.tr

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir