26. Altın Koza Film Festivali filmleri!

Bu yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı.

Festivalin yeni yürütme kurulunu Menderes Samancılar, Timur Savcı, Nebil Özgentürk, Kadir Beycioğlu ve İsmail Timuçin oluşturuyor.

Festivalde bu yıl filmler; “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Uluslararası Kısa Film Yarışması”, “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması” ve “Adana Kısa Film Yarışması” olmak üzere toplam 4 kategoride yarışacak.

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin başkanlığını Serra Yılmaz’ın üstlendiği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde bu yıl 12 film yarışacak: Barış Atay yönetmenliğindeki “Aden”, Burak Çevik’in yönettiği “Aidiyet”, yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık-Aslı”, Serhat Karaaslan’ın “Görülmüştür”, Nihat Durak’ın “Kapı”, Eylem Kaftan’ın “Kovan”, Pelin Esmer’in “Kraliçe Lear”, Ali Aydın’ın “Kronoloji”, Kıvanç Sezer’in “Küçük Şeyler”, Cenk Ertürk’ün imzasını taşıyan “Nuh Tepesi”, Köken Ergun’un “Şehitler” ve Cihan Sağlam “Uzun Zaman Önce”.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde ise İlksen Başarır, Öykü Karayel, Emine Yıldırım, Aytekin Ataş, Soykut Turan ve Uğur Vardan yer alıyor.

Türkiye’nin farklı illerindeki öğrencilerin katılımıyla yapılan Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nın “Belgesel” kategorisinde 6; “Deneysel” kategorisinde 5 ve “Kurmaca” kategorisinde 6 olmak üzere toplam 17 kısa film yarışacak.

Yarışmanın jüri üyelerinde; yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz ve yapımcı Derya Tarım görev alıyor. Adana Kısa Film Yarışması kategorisinde de 5 belgesel film, 5 kurmaca film olmak üzere toplam 10 film yarışacak. Adana Kısa Film Yarışması kategorisinin jürisinde; sinema yazarı Evrim Kaya, oyuncu Kemal Burak Alper ve kurgucu Naim Kanat yer alıyor.

Altın Koza Ödülleri, 28 Eylül Cumartesi gecesi sahiplerini bulacak. Aynı gece düzenlenen törende Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülleri, oyuncu ve müzisyen Zuhal Olcay ile yönetmen, yazar, senarist, besteci Zülfü Livaneli’ye verilecek. Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Çin sinemasının usta yönetmeni Xie Fei’nin olacak.

Festival kapsamında özel bölümlerde film gösterimleri de gerçekleşecek. Uluslararası Uzun Metraj Film gösterimlerinin yapılacağı festivalde bu yıl ayrıca “Kadın Gözüyle Afganistan” bölümü de düzenlenecek. Bu bölümde; Sahraa Karimi’nin yönettiği “Havva, Meryem, Ayşe”, Shahrbanoo Sadat’ın yönettiği “Yetimhane” ve Mariam Ghani’nin yönettiği “Yarım Bıraktıklarımız” filmleri izleyiciyle buluşacak.

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında gösterime girecek filmlerin programı şöyle:

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir